Abonare Newsletter
Retele Sociale

Parteneri de proiecte

 

 

 

        GARA DE NORD

 

Parteneri Media

alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

alt

 

alt

 

 

 

alt

 

alt

 

Avem 54 vizitatori online

Decizii pentru viitor

altMulte si importante decizii au fost luate in timpul intrunirii Consiliului Director in Republica Ceha in perioada 14-19 martie 2012, care reflecta determinarea membrilor de a aseza FIJET pe o traiectorie dreapta pentru viitor.

Prima decizie se refera la tarile cu doua asociatii: Belgia, Italia si Spania. Consiliul a hotarat ca termen final 30 iunie a.c., pentru a se ajunge la un accord pentru ca numai una din fiecare tara sa reprezinte official FIJET. Daca acestea nu rezolva problema in termen, Comitetul Executiv va lua o decizie in aceasta problema. Decizia va fi bazata pe numarul de membri, profesionalism si intreaga activitate. Asociatia selectata va fi cea recunoscuta oficial de catre FIJET. Nu exista niciun interes de a pierde membri din nicio asociatie, dar este foarte important sa avem una singura care sa poata vorbi pentru o tara. Au fost mereu probleme pentru ca au participat la reuniunile Consiliului amandoua, dar numai una a avut drept de vot, existand si problema ca nu se stia care sunt membri cu adevarat reprezentati.

O alta problema a fost mereu cea a cotei de participanti la congres. Astfel ca amandoua asociatiile au vrut sa aiba o cota intreaga de participare, ceea ce dubla numarul participantilor pentru o tara, micsorand-o pentru alte tari. Se spera ca fiecare tara isi va rezolva problema pentru a nu fi nemultumiti de alegerea facuta de Comitetul Executiv.

Anais de Melo, din Mexic, a propus ca membrii Comitetului Executiv sa fie limitati la doua termene. Asta inseamna ca la fiecare opt ani se poate veni cu idei noi si un nou spirit pentru FIJET. S-a apreciat ca se va lucra in aceasta directie.

altA fi parte a executivului este o munca dificila, care inseamna sa oferi mult timp si efort. In acelasi timp se solicita cunostinte de specialitate a membrilor si proceduri importante. Multe din aceste cunostinte vin numai dintr-o mare experienta. Avand si unii membrii care au executat deja un termen, este mai usor si pentru cei care vin noi in aceasta conducere. Ultimele hotarari de schimbare a statutului vor fi luate si votate la urmatoare intrunire a Consiliului.

S-a propus ca sa se grabeasca scrierea unei istorii a FIJET, care a fost tema lui Eytan Shabi, dar a progresat prea putin. El va fi acum ajutat de Walter Roggeman si Miroslav Navara.

Despre Congresul Mondial de anul acesta, propus a se desfasura in Egipt, s-a apreciat ca trebuie asteptat pana dupa alegerile presidentiale din aceasta tara. In principiu este propus pentru perioada 8-15 octombrie a.c.

altLa aceasta intrunire din Republica Ceha, Victor Radulescu, Presedintele FIJET Romania, a inmanat Comitetului Executiv si celorlalti colegi scrisoarea de intentie din partea FIJET Romania si a Asociatiei Gorj Turism pentru dobandirea trofeului “Golden Apple” pentru Gorj, in special pentru ceea ce se numeste Axa Constantin Brancusi, care asteapta si intrarea in panoplia monumentelor UNESCO, pentru ca valoarea este de necontestat. Dorinta de a avea in vitrine un “Golden Apple”, un Oscar in turism, atrage dupa sine si obligatia judetului si a factorilor responsabili din altactivitatea de turism de a se lupta cu calitatea si serviciile la nivel international. Si grija noastra, a Clubului Presei de Turism, este de a oferi consultatii pertinente si corecte pentru cei care isi doresc cu atata staruinta acest trofeu de excelenta. Un trofeu pentru care FIJET Romania a luptat sa ajunga in 2009 in Delta Dunarii, Marginimea Sibiului si Compania aeriana Blue Air.