Abonare Newsletter
Retele Sociale

Parteneri de proiecte

 

 

 

        GARA DE NORD

 

Parteneri Media

alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

alt

 

alt

 

 

 

alt

 

alt

 

Avem 55 vizitatori online

FIJET viziteaza Romania

alt                                              alt          

Autor: Jim Thompson                                                            Fotografii (Ryker Lomas)
(TravelJourno, FIJET-USA/Canada)                                   (TravelJourno, FIJET-USA/Canada)

 

 


 

Pentru neinitiati, Romania este adesea perceputa ca o tara veche definita de un trecut intunecat, unde legendele care includ vesnica fantoma a lui Dracula se intretes cu realitatea foarte recenta a viatii de cosmar a regimului Ceausescu.

Dar, cei care au vizitat aceaste frumoase, diverse terenuri, afla ca Romania este, din multe puncte de vedere, o tara gata pentru o noua descoperire.

alt

De la vibrante viata de noapte in orase ca Bucuresti si pana la linistea culturii care staruie in piatra oraselor medievale ca Sighisoara, de la minunatiile naturale ale zapezilor care acopera munti si verdele padurii, care dau umbra Carpatilor formand, cu varfurile lor, curbele coloanei vertebrale a acestui teren, Romania apare ca o destinatie turistica majora.

La fel ca multi alti membri ai Consiliului Director al FIJET care a venit aici pentru intalnirea din 9-15 mai, nici eu nu am fost destul de sigur la ce sa ma astept de la vizita. Plin de legendele lui Dracula, Transilvania si de zilele intunecate ale comunismului, ma asteptam pe jumatate la o ciudata combinatie a unui teren sinistru unde oamenii se ascund pe timp de noapte si unde statul controleaza si examineaza tot ce faci. Ce am gasit a fost o tara bogata in diversitate, unde istoria se gaseste in fiecare moment si frumusetea naturala abunda.

Un "Trebuie sa vezi", locul potrivit pentru un calator

Gratie gazdelor noastre, am vazut mult din ceea ce face Romania, un loc special care merita - sau poate -, sa atraga atentia scriitorilor de calatorie si din sectorul turistic ca o noua oprire intrun tur al lumii pe care "trebuie sa-l vezi".

Vezi aici galeria foto.