Abonare Newsletter
Retele Sociale

Parteneri de proiecte

 

 

 

        GARA DE NORD

 

Parteneri Media

alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

alt

 

alt

 

 

 

alt

 

alt

 

Avem 17 vizitatori online

Intalnire FIJET, Bodrum-Turcia. Din orasul lui Herodot pana la Efes (2)

altIntalnire FIJET, Bodrum-Turcia. Din orasul lui Herodot pana la Efes (2)

O lupta cu doi castigatori

Cat de bine se potrivesc ruinele antichitatii cu hotelurile luxoase pline de obiecte de arta postmoderna? Dar istoria si nego?ul febril, consumul excesiv al oamenilor veniti in vacan?a de vis si peisajul saturat de albastru al Coastelor Egeei?

Cititi raspunsurile in reportajul urmator, dedicat atractiilor turistice ale statuinilor Bodrum si Kusadasi. Documentarea a fost prilejuita de cel de al 53-lea Congres al Federatiei Internationale a Jurnalistilor si Scriitorilor de Turism (FIJET). Coasta de Vest a Turciei si statiunile sale difera in multe aspecte fata de zona de sud a tarii (Antalya – Alanya) cu care, poate, turistul român este mai obisnuit. Aici tarmul se desfasoara ondulat, cu mici peninsule, golfuri si plaje inguste si scurte.

Multe dintre hoteluri sunt asezate in trepte, pe dealuri ce coboara spre mare, arhitectura care aduce in fata ochilor peisaje relaxante.Avantaje ale Bodrumului Bodrum, orasul lui Herodot (cunoscut in antichitate ca si Halicarnas), se afla pe o mica peninsula in Marea Egee. Viata sa se concentreaza in zona Marinei, de-a lungul unui golf ce imbie lumea cu restaurantele si terasele sale asezate pe nisip. Din oricare dintre ele se vede silueta masiva, crenelata, a Castelului.

Citeste continuarea in revista Traveller Magazin