Abonare Newsletter
Retele Sociale

Parteneri de proiecte

 

 

 

        GARA DE NORD

 

Parteneri Media

alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

alt

 

alt

 

 

 

alt

 

alt

 

Avem 21 vizitatori online

Anuntul gazduirii Romaniei a celui de-al 53-lea Congres FIJET, facut la Congresul Mondial FIJET din Turcia

altIn perioada 3-10 octombrie va avea loc al 52-lea Congres Mondial FIJET, (Federatia Jurnalistilor si Scriitorilor de Turism) la care va participa si o delegatie a Clubului Presei de Turism - PressTour FIJET Romania.

Lucr?rile Congresului se vor desf?sura, In acest an, In Turcia la Istambul, capital? cultural european?, si Bodrum.

Comitetul Executiv al Federatiei Internationale a Jurnalistilor si Scriitorilor de Turism (FIJET), a ales Romania ca locatie pentru desfasurarea lucrarilor celui de-al 53-lea Congres.Mondial
"Romania este cu adevarat una dintre destinatiile turistice mari din lume", a declarat Jim Thompson, membru al Comitetului Executiv al FIJET si Director Congrese si Evenimente.

“Diversitatea de locatii oferite de Romania, care a primit, deja, din partea noastra trei Mere de aur In anul 2009 si unul In anul 1975, va oferi o bogatie de materiale si experiente noi pentru membrii nostrii, jurnalisti si scriitori de turism, punandu-le la dispozitie subiecte interesante de a scrie despre frumusetile Romaniei si sa invite numerosii lor cititorii, ascultatorii si telespectatorii din Intreaga lume sa viziteze Romania. Stiu ca va fi un eveniment spectaculos ", a adaugat el.

Anuntul oficial ca, Romania este locatia desfasurarii lucrarilor Congresului Mondial In 2011 va fi facut la Istanbul, Turcia In timpul Ceremoniei de deschidere a celui de-al 52-lea World Congress, care va avea loc, luni 4 octombrie.
In cadrul Ceremoniei de deschidere un oficial a MDTR va prezenta Scrisoarea de multumire din partea ministrului Elena Udrea fata de Comitetul Executiv FIJET, care a decis ca Romania sa organizeze Congresul Mondial FIJET, In anul 2011.

alt

"Alegerea amplasamentului pentru Congresul nostru anual este una care a fost foarte atent cantarita de catre Comitetul Executiv si Consiliul de Administratie", a spus presedintele FIJET, Tijani Haddad. "Romania a fost un castigator clar In timpul procesului nostru de selectie si stiu ca va fi un loc grozav pentru membrii nostri." , a continuat acesta.

,,Stimate Domnule Presedinte Tijani HADDAD, ma bucur sa aflu decizia Comitetul Executiv FIJET de a alege Romania ca destinatie pentru desfasurarea lucrarilor celui de-al 53-lea Congres Mondial al FIJET”, se spune In Scrisoarea Doamnei Ministru Elena Udrea. ,,Am dori, spune minstrul turismului Elena Udrea, ca perioada de desfasurare a congresului sa fie 10 - 18 septembrie 2011. Va asigur ca, participantii la Congres se vor bucura de un program special, conceput care sa le ofere subiecte pentru publicatiile lor turistice, subiecte care sa atraga cat mai multi operatori de turism In Romania, cat mai multi turisti, locuri care vor inspira membrii FIJET In activitatea lor. Va asigur de caldura si ospitalitatea romaneasca. Doresc sa va asigur,totodata, ca, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului va sprijini pe deplin acest eveniment. In acest sens, va rog sa acceptati expresia Inaltei mele consideratii,, se spune In Incheierea Scrisorii trimisa Presedintelui Comitetului Executiv al FIJET, domnul Tijani HADDAD, fost Ministru al Turismului din Tunisia, de catre Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului din Romania, doamna Elena Udrea.

Anul trecut (2009), jurnalistii membrii FIJETs-au reunit la Shanghai, pentru a sarbatori 55 ani . In 2008, Congresul Mondial a fost organizat de Slovenia.

Membrii FIJET sunt profesionisti implicati activ In jurnalismul legat de turism ca jurnalisti, scriitori, editori, fotografi operatori de film si/sau autori de carti recunoscuti pe plan mondial.
In fiecare an, FIJET prezinta un raport anual Congresului (locatia este diferita In fiecare an), In cadrul caruia membrii discuta o problema de importanta pentru comunitatea World Travel, conduita de afaceri a acestei organizatii internationale, prilej pentru membrii FIJET de a culege informatii si materiale despre tara gazda pentru a fi utilizate In articole si povestiri, care sunt publicate In principalele ziare, reviste de turism sau prezentate la statiile radio si TV din Intreaga lume.

Autor: Maria Schifirnet

Sursa AGERPRES
Bucuresti, 1 oct