Abonare Newsletter
Retele Sociale

Parteneri de proiecte

 

 

 

        GARA DE NORD

 

Parteneri Media

alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

alt

 

alt

 

 

 

alt

 

alt

 

Avem 26 vizitatori online

Despre FIJET

altInfiintata la Paris in anul 1954 de catre asociatiile nationale din Franta si Belgia, FIJET este cea mai veche asociatie profesionala de scriitori si de jurnalisti de calatorie din lume. Cu un numar care depaseste in prezent 800 de membri, din peste 40 de tari de pe cinci continente, este cea mai mare organizatie profesionala internationala a jurnalistilor de turism.


Peste 25 de asociatii nationale afiliate reprezinta FIJET in tarile respective si ofera o baza profesionala pentru schimbul de idei si informatii. Asociatiile nationale includ jurnalisti din Algeria, Austria, Belgia, Bulgaria, Canada, Croatia, Cehia, Egipt, Franta, Germania, Grecia, Israel, Italia, Liban, Libia, Luxemburg, Mexic, Maroc, Panama, Polonia, Romania, Rusia, Spania, Suedia, Tunisia, Turcia, Ucraina, Statele Unite ale Americii etc.

Membrii individuali din Belarus, Bolivia, Brazilia, Chile, Elvetia, Finlanda, Iran, Letonia, Nigeria, San Marino, Slovenia, Elvetia, si Uzbekistan contribuie, de asemenea, la prestigiul FIJET.

Toti membrii sunt profesionisti implicati activ in jurnalismul de turism ca scriitori, editori, fotografi etc. Ca membri ai FIJET, ei s-au angajat sa fie obiectivi in munca lor, precum si sa promoveze turismul din intreaga lume.

FIJET este o organizatie non-profit, apolitica, care are ca limbi oficiale engleza, franceza si spaniola. Obiectivele sale permanente includ: contributia la pacea si securitatea lumii prin consolidarea cooperarii intre natiuni, prin cultura, educatie si prin turism, la promovarea liberului schimb de idei, precum si formarea si educatia membrilor sai.

In fiecare an, la Congresul Mondial, FIJET promoveaza un anumit aspect al turismului mondial. Congresul este tinut de fiecare data intr-o alta tara. Acesta promoveaza o zona de interes international semnificativ din punct de vedere turistic. Congrese mondiale au avut loc in Austria, Rusia, Spania, Argentina, Crimeea (Ucraina), Tunisia, Columbia, Turcia, SUA, Egipt, Cuba, Croatia, Maroc si Slovenia etc.

Intalnirile Comitetului Executiv si Consiliului de Directori sunt, de asemenea, efectuate la intervale regulate, in destinatii din intreaga lume. Intalniri ale Comitetului Executiv, in ultimii ani, au avut loc la Istanbul, Moscova, Sharm El Sheikh, Praga, Tunisia si altele.

Desi fiecare Asociatie Nationala a FIJET functioneaza independent, asociatiile membre impart resursele si invita alti membri FIJET la activitatile lor.

FIJET comunica cu membri sai, precum si cu operatori de travel si business, de transport, hotelieri, statiuni, birouri nationale si locale de turism, agentii si organizatii internationale prin doua metode:

  • FIJET Website (http://fijet.net/)
  • FIJET Newsletter lunar


FIJET incurajeaza dezvoltarea standardelor jurnalistice prin Programul Tinerilor Jurnalisti si alte intalniri, seminarii si adunari internationale.

FIJET detine in prezent un Centrul International la Praga, Republica Ceha, unde colecteaza si stocheaza importante lucrari scrise de membri. Pe parcursul anilor, arhivele au devenit o valoare de referinta pentru cei implicati in cercetare turistica.

FIJET este membru afiliat la Organizatia Mondiala a Turismului (OMT) si colaboreaza cu multe alte asociatii internationale, cum ar fi UNESCO, FUAAV, IATA etc.

FIJET este mandra de inalta pozitie si respectul acumulate in ultimii cincizeci de ani de cand contribuie la intelegerea reciproca intre oameni din intreaga lume. FIJET apeleaza la fiecare organizatie responsabila si la autoritatile private, publice si nationale pentru a sprijini realizarea obiectivelor sale in consolidarea comunitatii mondiale.

Marul de Aur

"La Pomme d'Or" sau "Golden Apple" este echivalentul FIJET al Oscarului. Acest premiu pentru excelenta este acordat in fiecare an unei organizatii, tara, oras sau persoana pentru recunoasterea eforturilor speciale in promovarea si ridicarea nivelului turismului. “Golden Apple” a castigat recunoastere semnificativa de-a lungul anilor si are intotdeauna o lista de candidati de prestigiu.

Obiectivele FIJET sunt:

Expansiunea turismului mondial intr-un efort de a aduce oamenii si natiunile impreuna, pentru promovarea pacii in lume.

Apararea dreptului oamenilor de a calatori liber.

Mentinerea si realizarea unui echilibru ecologic, prin conservarea resurselor umane, naturale, culturale, istorice etc.

Conservarea si popularizarea acestor monumente care, prin caracterul lor istoric, arhitectural sau cultural formeaza mostenirea comuna a umanitatii.

Difuzarea de informatii despre istoria, obiceiurile, traditiile si cultura tuturor natiunilor.

Dezvoltarea de noi forme de turism si de noi destinatii la toate nivelurile economice si sociale.

Dezvoltarea schimbului de experienta si de informatii internationale intre organizatiile de turism din lume, precum si intre membrii si asociatiile FIJET.