Abonare Newsletter
Retele Sociale

Parteneri de proiecte

 

 

 

        GARA DE NORD

 

Parteneri Media

alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

alt

 

alt

 

 

 

alt

 

alt

 

Avem 24 vizitatori online

2009. Jurnalistii specializati in turism pun umarul la schimbarea imaginii Romaniei

Clubul Presei de Turism (FIJET Romania) si-a ales, miercuri, 11 februarie, noua conducere ce are ca sarcina deosebita, pentru 2009, organizarea in luna mai a Intrunirii Consiliului Director al Federatiei Internationale a Jurnalistilor de Turism (FIJET).

Cu un mandat de doi ani, Victor Radulescu, noul presedinte al Clubului Presei de Turism – PressTour FIJET Romania va fi ajutat de cei patru vicepresedinti alesi si ei cu un mandate de doi ani. Pentru urmatorul an, cea mai importanta actiune a Clubului va fi organizarea Congresului anual al FIJET. In toamna acestui an, al 51-lea congres va fi gazduit de China la Shanghai prilej cu care, delegatia Clubului de Presei de Turism - PressTour va depune candidatura pentru gazduirea viitorului congres FIJET in Romania.


altPresedinte pentru doi ani

"Noi trebuie sa fim responsabili pentru toata activitatea presei de turism din Romania. Potrivit statului FIJET, ai carei membri suntem, avem o mare responsabilitate in acest domeniu. De cand Romania a devenit, prin Clubul Presei de Turism-PressTour, membru FIJET, organizatia noastra a reusit crearea unei relatii puternice intre cele doua organizatii importante de ziaristi: FIJET si Press Tour-FIJET Romania. Prin aceasta importanta organizatie internationala a ziaristilor si scriitorilor de turism suntem membri afiliati ai Organizatiei Mondiale de Turism si putem ajuta prin activitatea noastra jurnalistica la crearea unei imagini favorabile Romaniei", a declarat noul presedinte al CPT, Victor Radulescu.

El a amintit ca, datorita faptului ca Intrunirea Consiliului Director al FIJET va avea in Romania in luna mai, tara noastra isi va putea promova principalele destinatii turistice in fata a peste 40 de ziaristi si scriitori de turism de pe toate meridianele. De asemenea, cu ocazia acestui important eveniment se va analiza de catre conducerea FIJET si acordarea "Marului de aur" (Golden Apple) pentru "Triunghiul turistic al Romaniei" (Delta Dunarii, Marginimea Sibiului - socotit de Forbes cea mai romantica zona ecoturistica din lume si Blue Air). Acesta importanta distinctie acordata de Federatia Internationala a Ziaristilor si Scriitorilor de Turism, echivalent a OSCAR-ului in turism, se decerneaza anual. Romania a mai primit "Golden Apple" in 1975, distinctia fiind acordata, la acea vreme, Manastirii Moldovita.

Obiectivele Clubului Presei de Turism – PressTour

Alaturi de presedintele CPT PressTour, alti patru ziaristi au obtinut votul colegilor lor pentru conducerea Clubului: Corina Scarlat - ZIUA, Maria Schifirnet - Agerpres, Marian Constantinescu - Traveller Magazin si Dumitru Constantin - TopBusiness. Clubul Presei de Turism - PressTour se va implica in diferite programe de training ale tinerilor ziaristi din Romania, actiuni ce vor fi coordonate de fostul presedintele al Clubului, Traian Badulescu. Clubul Presei de Turism va avea in curand si un site (www.presstour.ro) in care vor fi prezentate obiectivele si activitatea organizatiei ziaristilor de turism din Romania.

De asemenea, CPT PressTour va face demersurile necesare pentru inscrierea in Consiliul Consultativ al Ministerului Turismului, organism care reuneste diferite organizatii patronale sau de promovare din acest sector. "Ca asociatie reprezentativa a presei de turism din Romania, ce are ca membri ziaristi cu experienta indelungata, pot afirma ca noi am analizat obiectiv ani la rand tot ceea ce s-a intamplat in domeniul turistic. De aceea sunt convinsa ca autoritatile vor gasi in noi sprijinul necesar pentru a revitaliza turismul", ne-a delarat vicepresedintele Clubului, Corina Scarlat. Consiliul Consultativ se intruneste periodic si analizeaza diferite propuneri si acte normative ce vor fi aplicate la nivel national. Astfel, PressTour se va implica si propunerea de acte normative pentru dezvoltarea turismului si a presei de specialitate.

Corina Scarlat - ZIUA