Clubul Presei de Turism – FIJET România, la Conferința TTR “Forța de muncă în turismul românesc. Cauze și Soluții”

Conferinţa Târgului de Turism al României din acest an a avut ca temă “Forța de muncă în turismul românesc. Cauze și Soluții”. Evenimentul s-a desfășurat în cea de-a treia zi a TTR, mai precis pe 23 februarie, între orele 11.00 și 15.00, la Sala Madgearu din cadrul Complexului ROMEXPO, având ca subiect de dezbatere lipsa forței de muncă și ca scop depistarea cauzelor acestei probleme existente în turism.

Accesul la conferință a fost gratuit pentru reprezentanți ai instituțiilor de stat și ministerelor, studenți din cadrul Facultății de Turism, agenții de turism, tour-operatori, ghid turistic, consultant turism, specialist marketing în promovarea turistică, mass-media etc. De altfel, numărul de participanți a fost destul de ridicat.

De la începutul anului 2018, problema forței de muncă în turism este discutată și dezvoltată la nivel de stat, fiind o problemă majoră a turismului românesc.

Temele Conferinței moderată de Traian Bădulescu, vicepreședinte al Clubului Presei de Turism – FIJET Romania, jurnalist și consultant în turism, sunt: Strategii de promovare ale zonelor turistice din România, Educarea forței de muncă respectiv Parteneriat public-privat.

Printre speakerii Conferinței s-au numărat și doi membri ai Clubului Presei de Turism – FIJET Romania: Dan Anghelescu, secretar general al FIJET Romania, director general La Piovra Turista și Prof. univ. dr. Puiu Nistoreanu – Prodecan Facultatea de Business și Turism din cadrul ASE. Alături de aceștia, printre speakeri s-au numărat Alin Burcea, CEO Paralela 45, Dragoș Anastasiu, președintele Grupului Eurolines, Călin Ile, președintele Federației Industriei Hoteliere din România, Dragoș Răducan – Președinte Comitetul Sectorial Turism, Hoteluri, Restaurante (CSTHR), Adrian Voican – CEO Bibi Touring Touroperator – Vacanțe în România; Președinte APDT Prahova; Vicepreședinte FAPT, Dana Rentea – Președinte Asociația Lucrătorilor în Turism Infotripiști, Dan Carpov – Reprezentant Consiliul Judetean Maramureș etc.

Amintim că la precedenta ediție de primăvară a Târgului de Turism al României, conferința, moderată tot de Traian Bădulescu, consultant în turism și vicepreședinte FIJET Romania, a avut ca temă Millennials. Promovarea turismului românesc către generația Y.

Alte amănunte despre eveniment puteți obține accesând link-ul https://www.targuldeturism.ro/conferinta-targului-de-turism/