Delegație FIJET România în Tenerife

În perioada 11-15 decembrie, un grup de jurnaliști membri ai Clubului Presei de Turism- FIJET România a vizitat Tenerife, la invitația colegilor din FIJET Spania.

Cu 5 milioane de turiști străini anual, insula Tenerife este cea mai mare insulă din arhipelagul vulcanic Canare și reprezintă una din destinațiile de top ale Spaniei. Are două aeroporturi internaționale, ceea ce o face relativ ușor accesibilă din vestul Europei – la două, maxim patru ore distanță.

 

Temperatura medie anuală este de 22 grade și este aproape constantă, practic neexistând extrasezon turistic. Înregistrează și cea mai mare altitudine din întreaga Spanie, respectiv 3718 m în faimosul și mirificul vârf vulcanic El Teide.

Programul de vizitare a fost intens și a inclus destinații variate, demonstrând multitudinea de activități turistice oferite de insulă. Chiar dacă imaginea este, în primul rând, de destinație de litoral, există și alte tipuri de atracții care sunt promovate și au fost incluse în acest presstrip: parcurile de distracții (între care noul Siam Park, parc acvatic de inspirație asiatică și evaluat de Tripadviser ca fiind cel mai bun din lume), Parcul Național El Teide, pentru turismul științific și ecoturism, micile localități înșirate pe văile montane în care se promovează tradițiile, inclusiv cele culinare, dar și viticultura (precum Orotava, Icod de los Vinos, Arafo, Santiago del Teide), cluburile de golf, porturile pentru ambarcațiuni turistice, obiectivele naturale protejate (cele mai multe legate de structura vulcanică a insulei, dar și de flora și fauna specifică).

Evident, nu am putut însă ignora frumusețea coastelor (Costa Adeje, în sud) și a plajelor care concentrează unități de cazare din cele mai variate, din punct de vedere al confortului sau arhitecturii (care ramâne, însă, sub dominanta culturală a insulei).

Mai multe informații și impresii de călătorie, în materialele semnate de participanții la acest presstrip.