FIJET România – partener al Forumului Național al Ghizilor de Turism

Clubul Presei de Turism – FIJET România vă recomandă, în calitatea de Partener media principal, “Forumul Național al Ghizilor de Turism” eveniment devenit tradiție în breasla celor care ne fac vacanțele mai frumoase. Ediția cu numărul V are loc pe 26 ianuarie 2019 la Hotelul Belvedere din Predeal, în organizarea InfoTravelRomania și Karpaten Turism (sponsor principal).

La Forumul Ghizilor de Turism din acest an vor fi luate în discuție mai multe teme. Printre acestea se numără și prezentarea bazei de date a ghizilor, fișa de evaluare, Poliția turistică, dar și impactul activității ghizilor în promovarea României ca destinație de referință. Despre aceste aspecte vor vorbi Petre Dordea, reprezentanți ai Ministerului Turismului, George Vasiliu, președintele Federației Naționale a Ghizilor de Turism din România (FNGTR), prof. Dragoș Marian Rădulescu (pregătirea și formarea ghizilor de turism), Florina Ioanid (evoluția turismului ecvestru), Liliana Niță (turism de aventură în “Dracula’s House of Terror” din Brașov) etc.

“Una dintre problemele principale ale ghizilor de turism din România este promovarea. Nu îi găsești atunci când ai nevoie de ei. În plus, grupurile de turiști străini care vin la noi în țară aleg să folosească un ghid străin și nu un ghid român însoțitor”, spune Petre Dordea, directorul general al InfoTravelRomania și membru al FIJET România.