Participarea Clubului Presei de Turism – FIJET România la TTR 2020

Participarea jurnaliștilor membri ai Clubului Presei de Turism – FIJET România la evenimentele Tîrgului de Turism al României organizat de Romexpo, în perioada 20-23 februarie, în pavilionul B2, a fost o experiență interesantă, pe care aceștia o vor împărtăși publicului cititor/ascultător/telespectator în articolele și materialele de presă ale publicațiilor la care lucrează.

Președintele Clubului Presei de Turism – FIJET România, Ștefan Baciu, a fost invitat la standul Tunisiei, unde s-a întâlnit cu doamna Raja Ammar, directoare la Oficiul Turistic Național al Tunisiei. În cursul dialogului, Ștefan Baciu a subliniat buna colaborare a Clubului Presei de Turism – FIJET România cu FIJET Tunisia și cu președintele acestei asociații, Tijani Haddad, menționând că unii dintre jurnaliștii români au participat la evenimente organizate de Ministerul Turismului din Tunisia, în colaborare cu FIJET Tunisia, precum Congresul din 2017. Doamna Raja Ammar s-a interesat de activitatea jurnaliștilor membri ai FIJET România și a subliniat o posibilă colaborare cu Clubul Presei de Turism legată de organizarea de infotrip-uri pentru jurnaliștii români.

Președintele Clubului s-a întâlnit, la standul Marocului, cu domnul Rachid En Naciri, director pentru Polonia și Europa de Est al Biroul de Turism Național al acestei țări din nordul Africii. Ștefan Baciu a prezentat modul în care au promovat atracțiile turistice marocane jurnaliștii români prezenți la Congresul FIJET, organizat la Marrakech, în 2018. Discuția a conturat, de asemenea, perspectiva unor infotrip-uri în Maroc pentru jurnaliștii români, membri ai Clubului Presei de Turism.

Ana Maria Cononovici, redactor Radio România Internațional, a observat, cu bucurie, promovarea, la această ediție a târgului, a unor zone mai puțin cunoscute, precum conacul brâncovenesc de la Potlogi sau comuna Dolhești, două exemple diferite de descoperire a unor valențe turistice locale. De asemenea, creșterea popularității zonelor ce oferă un turism de aventură, fie că e vorba despre parcuri cu amenajări specifice, precum mai nou apărutul Cornișa, Botoșani, sau de zone montane adecvate turismului speologic sau de aventură și sport. Turismul oenologic rămâne foarte ofertant, tot mai multe crame diversificându-și ofertele de pachete de vizitare și degustare. La fel, și turismul gastronomic, tot mai multe zone adăugând ofertelor de vizitare mărci gastronomice înregistrate. Colega noastră a făcut înregistrări audio la multe dintre standuri, rezultatele urmând să se audă în rubricile viitoare „Vizitați România”, difuzate de Radio România Internațional.

Diana Dumitru, editor Top Business, a participat la festivitatea oficială a standului Deltei Dunării, care l-a avut ca invitat special pe Ivan Patzaichin, la conferința „Infuzia de Business”, organizată de OPTBR, despre importanța turismului balnear la dezvoltarea turistică a României, în prezența Secretarului de Stat Răzvan Pârjol, și la conferința de prezentare a insulei Ammouliani, prezidată de domnul Nikitas Martigakis, proprietar Sunrise Hotel și președinte al asociației Business Association of Ammouliani, la care a fost speaker și Grig Bute, jurnalist de turism Cațavencii și vicepreședinte al Clubului Presei de Turism – FIJET România.

Printre oaspeții de seamă ai standului Clubului Presei de Turism – FIJET România s-au numărat Excelența Sa, domnul Abdullah Zawawi Tahir, ambasadorul Malaeziei la București, Mihai Jurca, director executiv Visit Oradea, care a primit din partea președintelui FIJET România, Ștefan Baciu, albumul oficial al prestigiosului trofeu „Mărul de Aur” cu care Oradea a fost premiată în iunie 2019, Cătălin Țibuleac, Guvernator ARBDD, Simion Giurca, consultant de turism al asociației Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2021, alți colegi jurnaliști și specialiști în turism participanți cu stand la Târgul de Turism al României, care au apreciat activitatea și realizările Clubului Presei de Turism – FIJET România.