Salutări din Uranus!

VicepreședinteIe Clubului Presei de Turism FIJET România, Traian Bădulescu, a adus în atenția publicului o parte a Bucureștiului care a devenit istorie – Cartierul Uranus!

Miercuri, 18 aprilie, a fost vernisată expoziția de pictură și fotografie „Salutări din Uranus!”, găzduită de galeria The Grand Avenue de la Hotelul JT Mariott București. Au fost prezentate, în premieră, fotografii, picturi și schițe realizate de tatăl lui, Traian Bădulescu Sr., artistul care a locuit mai bine de 34 de ani în cartierul din centrul Bucureștiului.

Este primul proiect interactiv care își dorește să reproducă atmosfera boemă din fostul cartier al Bucureștiului, prin imagini reprezentative, hărți exacte ale locurilor care au fost demolate, precum și multe detalii și informații din respectiva zonă, colectate de un grup de entuziaști, grupați în jurul proiectului Cartierul Uranus, o comunitate de arheologi urbani, care au reușit să readucă la viață numeroase povești din unul dintre cele mai frumoase și mai pitorești cartiere ale Bucureștiului.

Salutări din Uranus! – este o acțiune care aduce laolaltă numeroși pasionați ai celebrului cartier din București, dispărut la mijlocul anilor ’80, în urma lucrărilor de modernizare a Capitalei.
Expoziția Salutări din Uranus! va fi deschisă o lună, perioadă în care doritorii vor putea vizita, zilnic, galeriile, pentru a putea admira fotografiile și materialele puse la dispoziție de organizatori.

De asemenea, în fiecare joi, începând cu ora 18:00, echipa proiectului Cartierul Uranus, alături de reprezentanți ai familiei Bădulescu, precum și alți cunoscători ai zonei, îi așteaptă pe toți cei dornici de a împărți experiențe, amintiri și povești despre pitorescul unui cartier care a fost, pentru mulți, unul dintre cele mai reprezentative cartiere din Bucureștiul postbelic.

Salutări din Uranus! este al treilea proiect, după Autenticitate și Tradiție – un eveniment desfășurat la finalul anului trecut, destinat artei populare românești, și galeria pop-art a artistului bucureștean Ovidiu Solcan, aflată în desfășurare în galeria comercială The Grand Avenue. În esență, Salutări din Uranus! este o formă de apreciere și de recunoaștere a istoriei zonei în care se află, în prezent, clădirea The Grand, în fața căreia se înalță, astăzi, Monumentul Eroilor Pompieri, un simbol al cartierului Uranus.