Vicepreședinta Clubului Presei de Turism FIJET România, Gabriela Țigu, membră a Comitetului Mondial pentru Etică în Turism

În data de 10 septembrie, în cadrul Adunării Generale a Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO), care a avut loc la Sankt Petersburg, doamna prof. univ. dr. Gabriela Țigu, Academia de Studii Economice din București și vicepreședinte al Clubului Presei de Turism FIJET România, a fost aleasă membru al Comitetului Mondial pentru Etică în Turism (World Committee on Tourism Ethics – WCTE), pentru un mandat de patru ani, o premieră pentru România în cadrul acestui forum. Selecția, care a durat 4 luni, a fost făcută dintr-un număr de 29 de candidați din diverse țări ale lumii.

Comitetul Mondial pentru Etică în Turism este format din 8 membri și un președinte, provenind din toate regiunile geografice ale lumii. Înființat în 2003, acesta este un organism imparțial responsabil cu interpretarea, aplicarea și evaluarea prevederilor Codului global de etică pentru turism al Organizației Mondiale a Turismului în rândul statelor membre.

Prima reuniune a avut loc în perioada 18-19 noiembrie la Madrid, la sediul Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO), unde au fost dezbătute proiecte actuale ale Comitetului, vizând dezvoltarea sustenabilă a turismului la nivel global și diverse aspecte ale eticii cu care se confruntă turismul actual (overtourism, discriminări, egalitate de gen, politici anti-concurențiale, poluare etc.).