Destinațiile FIJET România 2023. Locul 2: Bucovina

Bucovina, România. FOTO: Grig Bute (Ora de Turism)
Bucovina, România. FOTO: Grig Bute (Ora de Turism)

Pentru un turist străin care vine prima dată aici, România e o necunoscută mereu surprinzătoare. Din fericire, în ultima perioadă, în care românii au încercat (și au și reușit) o implicare mai atentă în turism, de cele mai multe ori, plăcut surprinzătoare. România e o țară care merită să fie promovată turistic, pentru că are ce să le ofere oaspeților care-i bat la poartă, indiferent de unde ar veni ei. Stăm însă prost la capitolul promovare turistică, mult mai prost decît toți vecinii noștri. De aici ideea de a aduna într-un clasament zece destinații deosebite din țară, pentru a le face și mai cunoscute, în țară și în străinătate (prin intermediul colegilor din filialele naționale ale FIJET World), și pentru a premia felul în care arată și se mișcă turismul din zona respectivă.

Ce ne propunem noi, membrii Clubului Presei de Turism – FIJET România, cu acest proiect este să atragem atenția asupra unor locuri din țară care se remarcă din punct de vedere turistic în mod deosebit, locuri în care lucrurile se fac bine și oamenii merită să fie încurajați pentru eforturile depuse. Am fost acolo, am văzut cum arată, am scris despre ele, le-am propus și le-am votat și acum vă prezentăm un Top 10 Destinații din România care merită vizitate în week-end-urile, vacanțele și concediile anului 2023. Pînă la premierea lor într-o gală-eveniment FIJET România, care va fi organizată la Târgul de Turism al României de la Romexpo (23-26 februarie 2023), acolo unde Clubul Presei de Turism – FIJET România va participa cu stand, vă invităm să le cunoașteți, pe site și pe pagina de Facebook FIJET Romania – Clubul Presei de Turism, unde urmează să fie prezentate, pe rînd, cîte o poziție a acestui clasament, zilnic. Astăzi, locul 2, Bucovina.

Bucovina

O zonă turistică pe cât de nepromovată, pe atât de frumoasă și în care turismul este bine făcut. Oamenii din Bucovina suferă pentru că nu au autostrăzi care să le aducă acolo turiștii, așa că s-au orientat către aeroporturi și au investit mulți bani și energie în asocieri de calitate. Se ajută unii pe alții, gândesc mult și fac lucruri bune în turism, își promovează tradițiile și gastronomia, pe plan național și internațional

Autoritățile locale din Suceava și Neamț au înțeles asta și sprijină foarte mult turismul, așa că Bucovina crește turistic foarte frumos. 

Mai mult decât atât, Bucovina are primul OMD (Organizația de Management al Destinației) din România, o dovada în plus că oamenii simt nevoia de organizare și promovare în turism.

Destinație propusă de Adrian Boioglu, redactor-șef GoNext, vicepreședinte FIJET România