Destinațiile FIJET România 2023. Locul 3: Delta Dunării

Delta Dunării, România. FOTO: Grig Bute (Ora de Turism)
Delta Dunării, România. FOTO: Grig Bute (Ora de Turism)

Pentru un turist străin care vine prima dată aici, România e o necunoscută mereu surprinzătoare. Din fericire, în ultima perioadă, în care românii au încercat (și au și reușit) o implicare mai atentă în turism, de cele mai multe ori, plăcut surprinzătoare. România e o țară care merită să fie promovată turistic, pentru că are ce să le ofere oaspeților care-i bat la poartă, indiferent de unde ar veni ei. Stăm însă prost la capitolul promovare turistică, mult mai prost decît toți vecinii noștri. De aici ideea de a aduna într-un clasament zece destinații deosebite din țară, pentru a le face și mai cunoscute, în țară și în străinătate (prin intermediul colegilor din filialele naționale ale FIJET World), și pentru a premia felul în care arată și se mișcă turismul din zona respectivă.

Ce ne propunem noi, membrii Clubului Presei de Turism – FIJET România, cu acest proiect este să atragem atenția asupra unor locuri din țară care se remarcă din punct de vedere turistic în mod deosebit, locuri în care lucrurile se fac bine și oamenii merită să fie încurajați pentru eforturile depuse. Am fost acolo, am văzut cum arată, am scris despre ele, le-am propus și le-am votat și acum vă prezentăm un Top 10 Destinații din România care merită vizitate în week-end-urile, vacanțele și concediile anului 2023. Pînă la premierea lor într-o gală-eveniment FIJET România, care va fi organizată la Târgul de Turism al României de la Romexpo (23-26 februarie 2023), acolo unde Clubul Presei de Turism – FIJET România va participa cu stand, vă invităm să le cunoașteți, pe site și pe pagina de Facebook FIJET Romania – Clubul Presei de Turism, unde urmează să fie prezentate, pe rînd, cîte o poziție a acestui clasament, zilnic. Astăzi, locul 3, Delta Dunării.

Delta Dunării

Delta Dunării, parte a patimoniului UNESCO, un loc unic în lume, unde industria ospitalităţii a fost în permanenţă pregătită să primească turiştii, pentru practicarea turismului responsabil, armonios, îmbinat cu biodiversitatea, multiculturalitatea, tradiţiile şi gastronomia locală.
Biodiversitatea unică în lume găzduiește peste o sută de specii de pești și mai mult de 350 de specii de păsări. Obiceiurile transmise din generație în generație stau mărturie unicității locului și sunt permanent integrate în programele culturale pentru turiști.
Activitățile de agrement prezente în oferta turistică locală propulsează zona în topul clasamentului destinațiilor turistice autentice din România.
Numeroasele biserici, monumente și vestigii culturale aflate în zonă (Schitul Stipoc, situat între Mila 23 și Chilia, unde accesul se face doar pe apă; Biserica Nașterea Maicii Domnului din Sarcihioi; cetăți precum Histria sau Enisala), precum și unicitatea Pădurii Letea, adaugă valoare incontestabilă arealului.

Destinație propusă de Diana Dumitru, redactor-șef Top Business