Destinațiile FIJET România 2024. Locul 9: Timișoara

Timișoara. FOTO Arhiva FIJET România
Timișoara. FOTO Arhiva FIJET România

Pentru un turist străin care vine prima dată aici, România e o necunoscută mereu surprinzătoare. Din fericire, în ultima perioadă, în care românii au încercat (și au și reușit) o implicare mai atentă în turism, de cele mai multe ori, plăcut surprinzătoare. România e o țară care merită să fie promovată turistic, pentru că are ce să le ofere oaspeților care-i bat la poartă, indiferent de unde ar veni ei. Stăm însă prost la capitolul promovare turistică, mult mai prost decît toți vecinii noștri. De aici ideea de a aduna într-un clasament zece destinații deosebite din țară, pentru a le face și mai cunoscute, în țară și în străinătate (prin intermediul colegilor din filialele naționale ale FIJET World), și pentru a premia felul în care arată și se mișcă turismul din zona respectivă.

Destinațiile FIJET România 2024 este un proiect al Clubului Presei de Turism – FIJET România care își propune să atragă atenția asupra unor locuri din țară care se remarcă din punct de vedere turistic în mod deosebit, locuri în care lucrurile se fac bine și oamenii merită să fie încurajați pentru eforturile depuse. Am fost acolo, am văzut cum arată, am scris despre ele, le-am propus și le-am votat și acum vă prezentăm un Top 10 Destinații din România care merită vizitate în week-end-urile, vacanțele și concediile anului 2024. Pînă la premierea lor într-o gală-eveniment FIJET România, care va fi organizată la Târgul de Turism al României de la Romexpo (15-18 februarie 2024), acolo unde Clubul Presei de Turism – FIJET România va participa cu stand, vă invităm să le cunoașteți, pe site și pe pagina de Facebook FIJET Romania – Clubul Presei de Turism, unde urmează să fie prezentate, pe rînd, cîte o poziție a acestui clasament, zilnic. Astăzi, locul 9, Timișoara.

Timişoara

Pentru toate locurile, pieţele, spaţiile, monumentele, clădirile care au găzduit expoziţii, concerte, evenimente şi proiecte memorabile, pe pământ, pe apă şi în aer, pe parcursul Programului naţional Timişoara Capitală Europeană a Culturii 2023. Pentru toţi oamenii din Timişoara, pentru oamenii de cultură, dar şi pentru oamenii politici, care au reuşit să treacă, nu uşor, peste duşmăniile de partid şi au făcut posibil anul cultural de neuitat 2023.

Destinație propusă de Eugen Cojocariu, redactor Radio România Internațional